EXCLUSIV  Culise întâlnire Dăncilă-Iohannis. Subiecte fierbinți pe masa de la Cotroceni

Iohannis - Dăncilă
Iohannis - Dăncilă

Surse DCNews au vorbit despre întâlnirea de miercuri dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. 

Agenda oficială a președintelui Klaus Iohannis confirmă întâlnirea de miercuri cu premierul Viorica Dăncilă.  La ora 10:30 are loc întâlnirea, stabilită în urma discuției telefonice dintre cei doi, președinte și premier. Întâlnirea nu va dura mai mult de o oră, pe agenda președintelui, la ora 11:30, fiind un alt eveniment. 

Surse DCNews ne-au declarat că premierul Viorica Dăncilă merge la Palatul Cotroceni cu mandat de la partid. Viorica Dăcilă ar urma să-i amintească președintelui care sunt prioritățile sociale, economice și de investiții din programul de guvernare.  În cursul întâlnirii ce va avea loc la Palatul Cotroceni, premierul ar urma să pună în discuție programul de guvernare întârziat pe legile justiției și apărarea drepturilor cetățenești. 

Amnistia și grațierea

Potrivit informațiilor DCNews, Viorica Dăncilă, pentru a pune punct fracturii din societate, războiului româno-român, dorește o discuție punctuală despre amnistie și grațiere, indiferent de forma îmbrăcată, ordonanță de guvern sau proiect de lege. Premierul îi va propune președintelui Klaus Iohannis să fie un moment T0, în an Centenar, în care să fie dată amnistia și grațierea, dar nu pentru fapte cu violență și nu pentru cei care au comis abuzuri. 

Efectele protocoalelor secrete

Viorica Dăncilă va mai vorbi despre încetarea efectelor protocoalelor ilegale, încetarea efectelor acestora și a acțiunilor ce decurg din acestea, având in vedere că aceste protocoale nu au intrat în procedura de declasificare la cererea niciuneia dintre părțile semnatare, așa cum premierul a cerut public să se realizeze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel