Cuba: Miguel Diaz-Canel a devenit primul preşedinte al ţării după reînfiinţarea funcţiei prin noua Constituţie

Parlamentul cubanez a aprobat joi numirea lui Miguel Diaz-Canel în funcţia de preşedinte ale republicii, în noua arhitectură instituţională a ţării, informează dpa. 

Miguel Diaz-Canel, în vârstă de 59 de ani, a deţinut până acum funcţia de preşedinte al Consiliului de stat, un organ care exercită puteri legislative între sesiunile parlamentului. Noua Constituţie, aprobată în luna aprilie, a reintrodus funcţia de preşedinte al republicii, care fusese desfiinţată în 1976.

Cuba va avea şi un prim-ministru, care urmează să fie desemnat. Printre prerogativele preşedintelui se află acordarea de graţieri şi propunerea către parlament a candidaţilor la postul de prim-ministru şi la alte funcţii de vârf, cum sunt cele de guvernatori ai provinciilor. Preşedintele parlamentului, Esteban Lazo, va fi noul şef al Consiliului de stat. Membrii acestuia nu mai pot face parte din guvern, într-o tentativă de separare a ramurilor legislativă şi executivă. Reforma păstrează sistemul cu partid unic, Partidul Comunist fiind în continuare singurul autorizat în Cuba, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel