Cu Lenin în valiză - Contrabandă cu ”valori” comuniste rusești

Bagaje aeroport
Bagaje aeroport

Doi chinezi au fost condamnaţi la închisoare, după ce au încercat să scoată din Rusia tablouri sovietice.

Un tribunal din Rusia a dispus joi condamnarea la doi ani de închisoare a doi reprezentanţi ai unei universităţi de artă din China, care au ascuns în bagaje mai multe picturi sovietice şi portrete ale lui Lenin cu intenţia de a le transporta în ţara lor, relatează AFP. Cazul celor doi, Chen Fanye, directorul Academiei de Arte Frumoase din Harbin, şi colegul său, Chen Tung, a fost judecat de tribunalul Moskovski din Sankt Petersburg.

Cei doi chinezi au cumpărat din Rusia mai multe tablouri realizate de pictori sovietici în vederea organizării unei expoziţii la Harbin, în nord-estul Chinei. Ei au ascuns operele de artă în bagajele lor, unde au fost descoperite de vameşi cu puţin timp înainte ca cei doi să se îmbarce într-un avion pe aeroportul din Sankt Petersburg, a explicat tribunalul rus într-un comunicat.

Citește și: Rusia îi ia apărarea lui Trump, într-o anchetă FBI

Printre obiectele de artă confiscate de ofiţerii vamali se numără un tablou semnat de un maestru al realismului sovietic, Boris Loganson (1893-1973), achiziţionat cu peste 1,5 milioane de ruble (20.000 de euro), dar şi mai multe portrete ale lui Lenin şi lucrări ale altor pictori sovietici, ale căror preţuri variază între 600 şi 900 de euro. Picturile au fost confiscate şi predate statului rus, a indicat tribunalul.

Citește și: Bancul zilei: Mesaj către un artist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel