Urmărește emisiunea live


Cu ce preparate combini vinul pentru masa de Crăciun

Vin roșu
Vin roșu

Alb, roşu sau roze, dulce sau sec, vinul se alege în funcție de mâncărurile cu care este asociat, deoarece completează aromele şi gusturile, punându-le în valoare. 

Pentru masa de Crăciun este bine să ținem cont de câteva sfaturi esențiale. 

Spumantele sunt recomandate la începutul mesei, pentru că bulele de dioxid de carbon deschid pofta de mâncare și simți mai bine trxtura preparatelor ce urmează a fi mâncate. Aperitivele merg foarte bine cu spumantele. De asemenea, sunt recomandate la încheierea mesei, când este servit ceva dulce. 

Vinul alb (sec) se potriveşte cel mai bine cu peştele alb slab, carnea albă slabă, cu fructele de mare, cu brânzeturile proaspete. De exemplu, Pinot Grigio şi Feteasca regală merg combinate cu păstrăv, biban sau cod. Rieslingul merge cu carne albă – pui, curcan.

Vinurile albe complexe, cum este Chardonnay-ul baricat, merg foarte bine cu pastele cu sos de brânză şi cu puiul cu sos de smântână cu ciuperci.

Vinurile albe foarte aromate, cum ar fi Muscatul Ottonel, pot fi savurate alături de deserturi uşor îndulcite, cum e plăcinta cu brânză, sau de peşte, de carnea cu sosuri uşor picante, potrivit CLICK!

În cazul vinurilor roze, ele merg perfect alături de fructele de mare şi peşte. 

Vinurile roşii sunt ideale pentru masa tradițională de Crăciun. Pinot Noir-ul merge cu paste, pizza Margherita, fructe de mare cu sos de roşii. Feteasca Neagră se potrivește cărnii de porc sau sarmalelor. Cabernetul Sauvignon sau Syrah merge perfect cu carnea mai grea (vita) şi cu brânzeturile maturate, sărate şi uscate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel