Urmărește emisiunea live


Cu ce pot fi înlocuite produsele lactate în perioada postului

Lapte de cocos
Lapte de cocos

Cei care țin postul Crăciunului pot înlocui laptele și produsele lactate cu alternativele lor vegetale care sunt foarte sănătoase și bogate în nutrienți. 

Postul nu mai reprezintă de mult timp un sacrificiu. Acum, avem atât de multe alternative cu care putem înlocui alimentele pe bază animală.

Tofu sau brânza de soia

Aceasta este alternativa pentru brânză. Tofu poate să fie utilizată în salate sau simplă alături de pâine și legume.

Laptele de soia

Este un produs cunoscut pentru avantajele sale nutriționale: numărul mic de calorii și prezența mineralelor (magneziu, cupru și seleniu).

Laptele de migdale

La fel ca și laptele de soia, reprezintă o alternativă sănătoasă a laptelui de vacă. Este bogat în proteine, acizi grași omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu și fier, și, totodată este sărac în calorii. Reprezintă și o soluție pentru cei care au inoleranță la lactoză, întrucât gustul este diferit de laptele de vacă.

Laptele de orez

Este un foarte bun energizant. Pentru a beneficia de o cantitate suficientă de nutrienți și pentru o mai bună hidratare este nevoie de două căni de lapte de orez pe zi.

Laptele de cocos

Este o sursă superioară de substanțe nutritive esențiale, având un conținut bogat în niacină, numită și vitamina B3, fier, cupru, acizi grași saturați. Laptele de nucă de cocos crește nivelul colesterolului bun (HDL) și are efecte antibacteriene.

Untul de arahide

Este bogat în acizi grași benefici pentru organism, minerale și vitamine esențiale, precum vitamina E, niacină, acid folic și magneziu. Este bun și pentru prevenirea diabetului de tip 2, în special în cazul femeilor.

Iaurtul de soia

Este o sursă excelentă de proteine și de vitamine din grupul B-urilor. Se prepară din lapte de soia și fermenți pentru iaurt. În comerț se găsește iaurt de soia cu diferite arome pentru un gust cât mai plăcut.

Iaurtul de nucă de cocos

Iaurtul de nucă de cocos este un produs apreciat de cei care au intoleranță la lactoză sau nu obișnuiesc să consume lactate. Acesta conține fibre, vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6 şi minerale precum fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel