CSM, solicitare către Casa Națională de Pensii, după afirmațiile Ralucăi Prună

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să solicite Casei Naţionale de Pensii o situaţie privind pensiile magistraţilor în cuantum de 100.000 lei şi peste, după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că ar exista 60 de astfel de cazuri. Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al CSM, a propus, joi, în plen, ca instituţia să se adreseze Casei Naţionale de Pensii în privinţa acestei situaţii. 

'Indiferent cum ar interpreta un judecător legea, iar legea de acum, articolul 81, alineatul 1 este foarte clar şi corelează şi cu 81, alineatul 3. Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. (...) Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. (...) Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei', a afirmat Muscalu, citează Agerpres.

În urma discuţiei, membrii CSM au fost de acord cu o asemenea solicitare, stabilind, însă, ca ea să se refere doar la pensiile în cuantum de 100.000 de lei şi peste. 

Citește și: Raluca Prună: 60 de foști magistrați au pensii de un miliard de lei vechi pe lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel