CSM: Şedinţa plenului, amânată

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a anunţat că şedinţa plenului CSM nu se poate desfăşura. Decizia a fost luată din lipsă de cvorum, potrivit Agerpres.

CSM, printre alte subiecte, urma să discute, miercuri, 30 august, cererile de pensionare din magistratură depuse de 45 de procurori şi judecători.

"Având în vedere numărul membrilor aleşi şi de drept, precum şi numărul celor prezenţi astăzi în şedinţă, constatăm că nu este întrunit cvorumul desfăşurării şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii. În aceste condiţii, lucrările şedinţei, în integralitatea lor, nu se pot desfăşura", a anunţat Mariana Ghena, în deschiderea şedinţei.

Potrivit unor surse judiciare, motivul neasigurării cvorumului ar fi că pe ordinea de zi se afla raportul final privind auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pentru anul 2016, cu posibilitatea punerii în discuţie a revocării conducerii IJ, deşi nu ar exista o propunere scrisă în acest sens, astfel că o parte dintre membrii CSM au decis să nu se mai prezinte la ședință.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel