CSM: Procuroarea Raluca Stâncescu, suspendată din funcție în caz de arest preventiv definitiv

Magistrați
Magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va dispune suspendarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, dacă în cazul acesteia va fi adoptată o decizie definitivă de arestare preventivă, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. 

Potrivit sursei citate, atribuţiile specifice ce revin prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au fost preluate, temporar, în baza unui ordin al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, de către procurorul Domnica Vartolomei Crăciun. 

Prim- procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, vineri după amiază, de magistraţii Curţii de Apel Suceava. 

Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care o acuză pe Stăncescu de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublicate. 

În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi un bărbat din Botoşani, Cătălin Stavără, acuzat de şantaj. 

Cei doi au contestat măsura preventivă, urmând ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe definitiv în acest dosar. 

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa - prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. 

Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani, în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel