EXCLUSIV  CSM-numire procurori. Dobre: Se limitează excesul de putere

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre consideră că numirea procurorilor șefi de către președinte poate duce la crearea unui exces de putere, iar acest lucru ar trebui stopat prin găsirea unei soluții alternative. 

Proiectul iniţiat de  Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia preşedintele şi ministrul Justiţiei nu vor mai decide numirea şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general va fi discutat în Comisia Juridică a Senatului. 

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat la DCNews Live că această decizie de numire a procurorilor-șefi, care în prezent aparține președintelui îi poate crea o pârghie care duce la un exces de putere. În acest sens el a amintit cazul lui Traian Băsescu.

"Haideți să facem un apel la memorie. Când s-a schimbat acest lucru în 2005, el a fost primul pas pentru a-i oferi domnului Traian Băsescu o ghioagă în lupta politică și a transformat sistemul de justiție într-un paloș care să-l confirme pe Traian Băsescu după alegerile prezidențiale și de asemenea să-i confirme acel discurs cu țepele în Piața Victoriei și să își elimine adversarii politici. Dacă acest lucru s-a întâmplat cu Băsescu înseamnă că se poate repeta cu oricine altcineva. Dacă există riscul ca o persoană să își creeze pe baza acestor pârghii o putere excesivă, de ce să-l lăsăm să se perpetueze? a spus Adrian Dobre.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel