CSM își alege miercuri noul vicepreședinte. Filmul ședințelor amânate

ghica haineala dc
ghica haineala dc

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se va reuni miercuri pentru a-și alege vicepreședintele. Pe ordinea de zi a ședinței se află, de asemenea, un punct de vedere al Direcției legislație, prin care este respinsă o solicitare a UNJR referitoare la suspiciunile privind votul pentru alegerea președintelui CSM

Pentru funcția de vice al Consiliului și-au depus candidaturile judecătorii Vasilică Dănileț și Alina Ghica. Împotriva ambilor au fost declanșate proceduri de revocare. În cazul Alinei Ghica, care între timp a renunțat la canidatura pentru postul de vicepreședinte, Curțile de Apel pe care le reprezintă în Consiliu au decis deja revocarea ei, prin atingerea numărului de nouă instanțe necesare pentru ca excluderea din CSM să fie analizată ulterior de plen.

Cristi Dănileț  a anunțat că va concura pentru funcția de vice al CSM pe patru ianuarie, atunci când procurorul Oana Hăineală a fost aleasă șefă a instituției cu 11 voturi "pentru" și 8 "împotrivă". După alegerile cu scândei, ședința de plen a fost amânată până pe nouă ianuarie, din lipsă de cvorum.

În data de nouă, când trebuia să se desfășoare ședința de plen, a avut loc același scenariu, ce a culminat cu o nouă amânare, de asemenea din lipsă de cvorum. S-a stabilit apoi ca magistrații să se reunească pe 17 ianuarie. La acea dată, miniștrii de Justiție ai țărilor Uniunii Europene au avut o întâlnire la Bruxelles, cu oficialii Comisiei Europene. La aceasta a participat și ministrul român, Mona Pivniceru, care a făcut astfel ca plenul reunit al CSM-ului să nu atingă cvorumul necesar și ședința să se amâne din nou, pentru data de 23 ianuarie.

Întrebată, marți, ce se va întâmpla dacă Alina Ghica și Vasilică Dănileț vor fi contestați fiecare de către instanțele pe care le reprezintă în Consiliu, șefa CSM, Oana Hăineală, a spus că trebuie așteptat, pentru a vedea dacă "ziua de mâine va aduc sau nu alte candidatui".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel