Dosar Dragnea. Alina Ghica, decizie CSM

Dosar Dragnea. Alina Ghica, decizie CSM
Dosar Dragnea. Alina Ghica, decizie CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătoarea Alina Ghica.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorului Alina Nicoleta Ghica, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti", potrivit deciziei Secţiei.

Alina Ghica, care a fost preşedinte al CSM, a cerut Inspecţiei Judiciare apărarea independenţei profesionale, după ce în mass-media au apărut o serie de articole în care s-ar fi speculat că decizia de admitere dată de aceasta în cazul contestaţiei formulate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, privind modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă ar fi fost pronunţată în scopul favorizării uneia dintre părţi, respectiv a reclamantului.

Pe 23 noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată şi executarea acestei hotărâri.

CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vezi și: Dragnea, anulare complet. Judecătorea Alina Ghica: Voi sesiza CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel