Cruce Caraiman. Ministerul Apărării Naţionale, mesaj important

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a început procedura de achiziţie de lucrări de restaurare, reabilitare şi conservare pentru Monumentul Eroilor - Crucea de pe Vârful Caraiman şi de amenajare a spaţiului expoziţional din cadrul acestuia.

Pentru reabilitarea obiectivului de investiţie imobiliară „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial", Secretariatul general a identificat oportunitatea obţinerii de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Cererea de finanţare a fost depusă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în data de 24 august 2016, iar ca urmare a parcurgerii etapei de evaluare tehnică şi financiară, proiectul a obținut 81,83 puncte. (SEAP).

Imobiliul Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial a fost transmis, în anul 2016, din domeniul public al oraşului Buşteni şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Buşteni, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

În luna iulie a anului 2017, a fost semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, reabilitarea și conservarea "Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial", monument cultural și istoric de referință pentru România, simbol al eroismului înaintașilor noștri pentru înfăptuirea Marii Uniri.

[citeste si]

Demersul de reabilitare şi implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Direcției Domenii și Infrastructuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel