Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Gustul copilăriei adevărate!

Crofnele bănățene nu pot fi refuzate niciodată. Cine ar putea spune NU gogoșilor pufoase, pudrate cu zahăr? Nimeni. Așadar, că tot vine weekendul, notați-va rețeta asta. Veți face furori printre cei dragi.

Ingrediente

500 gr. de făină 000
2 gălbenuşuri
1 cană de lapte călduţ
1 lingură rasă de drojdie deshidratată sau 25 de grame de drojdie proaspătă
60 gr. de grame de unt
1 zahăr vanilat
2 linguri de zahăr
1 praf de sare
coajă de lămâie şi (sau) portocală
ulei pentru prăjit
zahăr pudră

Vezi și: Pârjoale bucovinene cu piure. Rețeta tradițională pe care trebuie s-o notezi

Cum se prepară

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Făina se cerne. În cazul în care lucraţi aluatul la maşina de pâine sau robot: gălbenuşurile frecate cu sarea se dizolvă în laptele cald (40 de grade), se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi portocală, untul topit (dar nu fierbinte) şi se pun în maşina de pâine. Se adaugă făina cernută şi drojdia, scrie acasalaromani.ro.

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Dacă frământaţi cu mâna, dizolvaţi drojdia cu zahărul în puţin lapte cald, să faceţi o maia cu puţină făină, gălbenuşurile frecate cu sare se dizolvă în restul de lapte, se pun aromele, se începe frământatul adăugând maiaua şi puţin câte puţin din laptele cu gălbenuşuri, se frământă până aluatul este neted, apoi se începe incorporarea untului topit, câte puţin, până aluatul îl absoarbe pe tot.

Vezi și: Clătite a la Ana Lugojana. Rețeta veche din Banat cu aromă savuroasă

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Aluatul gata lucrat se așază într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu un prosop călduţ şi se lasă sa crească la loc cald, până îşi dublează volumul.
Se răstoarnă aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se întinde într-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de mărime potrivită.

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Odată crescute, crofnele se vor prăji în ulei încins din belşug. Se iau crofnele din tava în care au crescut şi se aşază în uleiul încins, cu grijă ca partea pe care se pun la fript să fie cea care a fost poziţionată în partea superioară pe tavă. Practic, se răstoarnă din poziţia în care au stat la crescut.

Vezi și: Plăcintă cu smântână. Rețeta de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Această „răsturnare" a crofnei în uleiul încins este esenţială pentru formarea golului din interior şi a „guleraşului alb" care înconjoară fiecare crofna. Trebuie ţinut cont că uleiul să nu se supraîncălzească, nu trebuie să fie nici prea încins, dar nici prea rece. Dacă vi se pare că se prăjesc crofnele prea repede, reduceţi focul. Se prăjesc pe ambele părţi şi odată rumenite se scot pe hârtie absorbantă. Se pudrează cu zahăr praf.

Vzei și: Ciorbă de os cu zeamă de varză, rețetă. Nu ai cum să o refuzi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel