Criză Venezuela: ”Spania s-a alăturat loviturii de stat organizată de Trump”

Oficialităţi din anturajul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro l-au acuzat marţi pe prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez că s-a alăturat "loviturii de stat" în Venezuela pe care o consideră orchestrată de Statele Unite, informează France Presse. 

"Asta este. @sanchezcastejon s-a alăturat loviturii de stat a lui (Donald) Trump în Venezuela. I-a luat ceva timp", a scris pe Twitter ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza. Pedro Sanchez, "din capitalismul său corporatist european, îşi permite să ofere lecţii de egalitate şi socialism", a ironizat şeful diplomaţiei venezuelene. 

El a criticat o postare pe Twitter a lui Sanchez la Santo Domingo, în Republica Dominicană, unde a participat marţi la reuniunea anuală a Internaţionalei Socialiste. 

"Poporul Venezuelei trebuie să simtă astăzi sprijinul #Internaţionalei Socialiste. El trebuie să simtă că lupta sa pentru democraţie şi progres este raţiunea de a fi a partidelor noastre şi că, din acest motiv, vom fi întotdeauna alături de ei", a scris Sanchez. 

Luni, premierul spaniol a declarat că "stânga nu are nimic de-a face cu Maduro". "Cu Europa, vom apăra alegeri corecte, libere şi democratice în Venezuela", a scris el pe Twitter. 

Spania a cerut anticipate



Spania şi alte cinci ţări europene i-au cerut lui Nicolas Maduro să organizeze alegeri anticipate. În caz contrar, îl vor recunoaşte pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, aşa cum au făcut deja Statele Unite, Canada şi mai multe ţări din America Latină. 

Maduro a dat deja un răspuns ferm diferitelor declaraţii ale Madridului privind criza din Venezuela. 

"Dacă vor alegeri, să organizeze alegeri în Spania", a declarat el, subliniind că Sanchez "nu este ales prin vot popular". 

Sanchez, un socialist, a venit la putere în iunie 2018 după răsturnarea prim-ministrului conservator Mariano Rajoy cu ajutorul voturilor separatiştilor catalani. 

Juan Guaido, preşedintele parlamentului venezuelean, s-a proclamat preşedinte interimar al Venezuelei la 23 ianuarie, după ce parlamentul a declarat că Maduro uzurpă puterea pentru că realegerea sa a stat sub semnul fraudei electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel