Criză Venezuela. Soluție inedită cerută de ministrul de Externe

O întâlnire la cel mai înalt nivel pare a fi o soluție agreată de ministrul de Externe venezuelean.

Jorge Arreaza, ministrul de externe venezuelean a cerut miercuri la ONU o întâlnire între preşedinţii american Donald Trump şi venezuelean Nicolas Maduro, în încercarea de a pune capăt crizei din Venezuela, relatează AFP. Într-un discurs rostit în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, Arreaza a declarat că Maduro este 'pregătit pentru dialog (...), chiar şi cu Statele Unite'. 'De ce nu o întâlnire între preşedintele Trump şi preşedintele Maduro?', a întrebat el.

Înainte de a lansa acest apel, ministrul a denunţat ceea ce a numit agresiunea americană împotriva ţării sale, precum şi blocada economică şi îngheţarea activelor venezuelene din afara ţării. 'Aceşti bani aparţin poporului venezuelean (...) Începe să fie greu. Consiliul pentru Drepturile Omului ar trebui să ridice vocea împotriva acestei blocade', a spus el. Arreaza a acuzat din nou Statele Unite că doresc să invadeze Venezuela, folosind ca pretext distribuirea ajutorului umanitar. 'Criza umanitară este folosită ca pretext pentru o intervenţie militară', a spus ministrul de externe venezuelean. Dar, 'ajunge cu această agresiune ! (...) Noi propunem o cale pentru dialog', a adăugat el.

Principalul adversar al preşedintelui Nicolas Maduro, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte în exerciţiu la 23 ianuarie. El este susţinut de aproximativ cincizeci de ţări, între care Statele Unite, Brazilia, Columbia şi de majoritatea membrilor Uniunii Europene, între care Franţa, Germania şi Regatul Unit. În semn de protest împotriva regimului de la Caracas, ambasadorii statelor membre ale UE şi din alte ţări nu au participat la discursul rostit de Jorge Arreaza.

Citește și:

Donald Trump a sosit la Hanoi. Summit-ul cu Kim poate începe

Trump - Kim Jong Un, summit: Coreea de Nord, viitor genial în caz de denuclearizare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel