Criza Venezuela: Reuniune de urgenţă la Ottawa

Mai multe țări au decis o reuniune de urgență în contextul crizei din Venezuela.

Canada va găzdui pe 4 februarie la Ottawa o reuniune de urgenţă a Grupului de la Lima privind criza din Venezuela, a făcut cunoscut presei luni şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, relatează AFP. Majoritatea membrilor Grupului de la Lima - alcătuit din Canada şi ţări din America Latină şi Caraibe - l-au îndemnat pe preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, să renunţe la putere.

Iar la întâlnirea de luni urmează 'să se discute despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a-l susţine pe Juan Guaido şi poporul venezuelean', a subliniat Chrystia Freeland.

Citește și: SUA, alertă de securitate în Venezuela. Personalul diplomatic, vizat

Gravă penurie alimentară şi de medicamente

'Sunt provocări uriaşe în domeniul securităţii, ajutorului umanitar şi imigraţiei', a adăugat ea. Venezuela, confruntată cu o gravă penurie alimentară şi de medicamente, precum şi cu o hiperinflaţie de 10.000.000% anunţată pentru 2019, traversează cea mai gravă criză din istoria sa recentă.

Miercuri, preşedintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat 'preşedinte în exerciţiu' cu prilejul unei manifestaţii care a avut loc în capitala ţării, Caracas. Această situaţie inedită a plasat ţara producătoare de petrol, ruinată după ce a fost cea mai bogată din America Latină, în centrul eşichierului diplomatic internaţional. De partea lui Juan Guaido se află în special Statele Unite, Canada, o mare parte a Europei şi Americii Latine, în timp ce Nicolas Maduro este susţinut de Rusia, China, Coreea de Nord, Turcia sau Cuba.

Citește și: Criză Venezuela. SUA avertizează prin social media

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel