Criză Venezuela. Papa Francisc, răspuns pentru Maduro

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Papa Francisc i-a adresat un răspuns foarte prudent preşedintelui contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce acesta i-a scris la începutul lui februarie pentru a-i solicita ajutorul şi medierea în criza politică din ţara sa, a relatat miercuri cotidianul italian Corriere della Sera, transmite AFP.

Scrisoarea papei este datată 7 februarie şi adresată 'domnului' Maduro, fără titlul de preşedinte, a indicat publicaţia.

Francisc aminteşte precedentele tentative de mediere, inclusiv din partea Bisericii catolice, exprimându-şi regretul că 'din nefericire, toate sunt întrerupte pentru că ceea ce s-a decis în reuniuni nu a fost urmat de gesturi concrete pentru realizarea acordurilor'.

Solicitat de AFP, Vaticanul a refuzat să comenteze în legătură cu informaţiile din Corriere della Sera.

La 4 februarie, Nicolas Maduro a declarat că i-a scris papei Francisc pentru a-l ruga să joace un rol de mediator în criza politică din ţara sa.

'I-am scris o scrisoare papei Francisc (...) spunând că eu slujesc cauza lui Hristos', a afirmat Maduro pentru postul de ştiri italian SkyTg24, declarându-se catolic practicant.

'În acest spirit, l-am rugat să ne ajute într-un proces de facilitare şi întărire a dialogului', a adăugat Maduro, menţionând eforturile de mediere depuse de Mexic, Uruguay, Bolivia şi de alţii.

'L-am rugat pe papă să-şi pună la dispoziţie cele mai bune eforturi, voinţa sa, să ne ajute pe această cale a dialogului. Sper că vom avea un răspuns pozitiv' din partea suveranului pontif, a mai spus Nicolas Maduro.

În 2016, papa Francisc, a cărui mediere s-a dovedit eficientă în Columbia sau în Cuba, a încercat fără rezultat să stabilească o foaie de parcurs între guvernul şi opoziţia din Venezuela, sub auspiciile fostului premier spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel