Criză Venezuela. Opozantul Leopoldo Lopez s-a refugiat în ambasada chiliană la Caracas

Protest-Venezuela
Protest-Venezuela

Leopoldo Lopez, unul dintre liderii opoziţie venezuelene, s-a refugiat marţi în ambasada chiliană la Caracas, a relatat şeful diplomaţiei de la Santiago de Chile, Roberto Ampuero, citat de dpa şi EFE.

Lopez, soţia sa, Lilian Tintori, şi fiica lor au 'intrat ca invitaţi în reşedinţa misiunii noastre diplomatice', a scris pe Twitter ministrul de externe chilian.

'Chile îşi reafirmă angajamentul său faţă de venezuelenii democraţi', a adăugat el. Leopoldo Lopez, în arest la domiciliu din iulie 2017, a afirmat mai devreme că a fost eliberat de militari, potrivit dpa.

Amintim faptul că marți au avut loc confruntări violente între manifestanţi susţinători ai opoziţiei venezuelene şi forţele de ordine, în timp ce guvernul preşedintelui Nicolas Maduro afirmă că a dejucat tentativa lovitura de stat a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido, care mai devreme anunţase dintr-o bază militară că a lansat Operaţiunea Libertate pentru a-l înlătura definitiv de la putere pe Maduro, relatează agenţiile EFE, Reuters şi dpa. 

Ciocniri violente în capitala Caracas

Protestatari au atacat vehicule ale armatei în capitala Caracas, unde un blindat a pătruns în mulţime, provocând un număr încă neclar de răniţi. Numărul celor care protestează la Caracas împotriva lui Maduro este, potrivit Reuters, de ordinul zecilor de mii, în capitală având loc concomitent şi o manifestaţie pro-Maduro. 

Grupuri de manifestanţi au incendiat un autobuz şi au aruncat cu pietre în soldaţi lângă baza aeriană La Carlota, de unde Juan Guaido a anunţat anterior prin intermediul reţelelor de socializare că a primit sprijinul unor soldaţi curajoşi şi a iniţiat faza finală a înlăturării lui Maduro, lansând totodată un apel către populaţie şi armată să-l susţină. 

Vezi aici Venezuela, manifestaţii violente. Trump şi Erdogan, mesaje contradictorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel