Criză Venezuela. Trump, o nouă lovitură pentru Maduro

Donald Trump
Donald Trump

Administraţia Statelor Unite urmează să adauge Venezuela pe lista ţărilor care sprijină terorismul, a relatat luni The Washington Post, citat de dpa. 

Lista, care include în prezent doar Iranul, Coreea de Nord, Sudanul şi Siria, cuprinde ţări ce "au oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internaţional". 

Măsura a fost iniţiată şi sprijinită de congresmeni republicani, printre care şi senatorul de Florida Marco Rubio, care afirmă că ar exista legături între guvernul venezuelean şi grupări precum mişcarea şiită Hezbollah şi fosta mişcare rebelă columbiană FARC, conform The Washington Post, care citează oficiali american şi e-mailuri guvernamentale interne. 

Departamentul de Stat al SUA a cerut "mai multor agenţii" să îşi spună opinia legată de această măsură, a mai scris cotidianul, adăugând că oficialii citaţi au refuzat să afirme dacă a fost luată o decizie finală. 

Includerea Venezuelei pe o astfel de listă ar fi o nouă măsură dintr-o serie de decizii adoptate de preşedintele american Donald Trump împotriva guvernului preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro de la venirea sa la Casa Albă. 

Washingtonul l-a criticat extrem de dur pe Maduro, spunând că este dictator după ce şi-a revendicat victoria într-un scrutin controversat şi plasându-l pe o listă neagră cu diverşi lideri, pe care mai sunt incluşi preşedintele sirian Bashar al-Assad şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel