Criză Ucraina: Trupe ale Ucrainei se retrag din orașul strategic Debalțevo

Trupe ale Kievului se retrag din orașul strategic Debalțevo, scena unui asalt militar al separatiștilor pro-ruși, spun comandanții unităților pro-guvernamentale, citați de Reuters.

UPDATE: Președintele ucrainean Petro Poroșenko a confirmat într-un mesaj video că a ordonat retragerea trupelor din Debalțevo. El a precizat că aproape 80% din totalul forțelor deja au părăsit orașul. Poroșenko urmează să viziteze miercuri Estul Ucrainei.

"Retragerea forțelor din Debalțevo are loc într-un mod organizat și planificat", spune Semen Semenchenko, parlamentar ucrainean care conduce o unitate paralamilitară din Donbass.

"Inamicul încearcă să ne taie drumurile pentru a împiedica ieșirea trupelor", a arătat el.

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut marți forțelor Kievului din Debalțevo să predea armele.

Debalțevo, nod de comunicații strategic din Estul Ucrainei, leagă cele două capitale separatiste, Lugansk și Donețk, și a fost scena unor lupte aprige și după ziua de duminică, atunci când a intrat în vigoare acordul de încetare a ostilităților de la Minsk. 

Criză Ucraina: Orașul Debalțevo a căzut în mâinile separatiștilor, după armistițiul de la Minsk

Un alt lider al unităților paramilitare pro-guvernamentale, Myloka Kolesnky, a declarat în-trun interviu telefonic pentru postul de televiziune 112 că "ne retragem. Am salvat viețile oamenilor".

El a precizat însă că nu toate trupele încearcă să iasă din Debalțevo. "Mă refer doar la unități care sunt încercuite în zone populate din interiorul și din jurul orașului", a arătat Lolesny, care conduce batalionul din Krivbas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel