Urmărește emisiunea live


Criză Ucraina: După Marea Britanie, Polonia trimite și ea personal militar în Ucraina

Polonia plănuiește să trimită instructori militari în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană. Polonia ar deveni astfel a doua țară a Uniunii Europene care dislocă personal militar în Ucraina pentru a sfătui trupele Kievului, după Marea Britanie.

Premierul britanic David Cameron a anunțat marți că țara sa va trimite săptămâna aceasta 30 de sfătuitori în Ucraina pentru a începe antrenarea forțelor ucrainene în sectoarele medical, logistic și de intelligence, urmând ca alte 45 de persoane să li se alăture luna viitoare.

Ministerul Apărării intenționează să trimită instructori polonezi care să susțină antrenarea ofițerilor ucraineni, a spus Boguslaw Pacek, consilier al ministrului polonez al Apărării. Numărul exact al personalului militar dislocat în Ucraina va fi decis în martie.

Misiunea poloneză și cea britanică nu vor livra armament letal Ucrainei, măsură pe care Rusia a spus constant că o va interpreta drept o provocare directă.

David Cameron a arătat marți că sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui înăsprite dacă Ucraina va fi în continuare destabilizată. Șeful Executivului a menționat că, probabil, statele Baltice și Polonia vor fi de acord cu această măsură.

"Nu spun că excludem pentru totdeauna să mergem mai departe - știu că America se gândește atent la asta - dar cred  că am avut discuții în Consiliul Național de Securitate și am luat decizii clare, potrivit cărora suntem la momentul livrării de asitență neletală, de ajutor, de sfat. Și cred că ați auzit același lucru și din partea ucrainenilor: ne văd ca pe un prieten foarte puternic și cred că asta ar trebui să fim", a mai spus Cameron.

Washington Post cere înarmarea Ucrainei: Obama riscă să distrugă guvernul de la Kiev

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel