Urmărește emisiunea live


Criză Siria. Franța, avertisment pentru Rusia

 Ruşii nu vor putea "rezolva singuri" criza siriană, deoarece nu vor dispune de "mijloacele" pentru a reconstrui ţara, a avertizat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu care urmează să apară luni, transmite AFP. 

"Europenii vor participa la stabilizare şi reconstrucţie numai în zonele în care guvernarea este acceptabilă în privinţa drepturilor fundamentale", a adăugat Jean-Yves Le Drian într-o aluzie la regiunile din Siria aflate sub control kurd. 

Banca Mondială a estimat costul pierderilor cauzate de război la 226 de miliarde de dolari, de patru ori Produsul Intern Brut al Siriei dinainte de război. 

Pe lângă distrugerea infrastructurii, conflictul a "destrămat reţeaua socială şi economică a ţării", a avertizat instituţia financiară în iulie 2017. 

Moscova a lansat o iniţiativă de pace privind Siria, cu Turcia şi Siria, pe care o prezintă complementară, şi nu rivală cu negocierile ONU de la Geneva, dar care ridică semne de întrebare. 

Rusia se pregăteşte, printre altele, să organizeze un congres al dialogului naţional sirian, vizând să reunească opoziţia siriană şi regimul de la Damasc, la 30 ianuarie, în oraşul Soci de pe litoralul estic al Mării Negre, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel