Urmărește emisiunea live


Criză politică. Sorin Roșca Stănescu: "Iohannis a comis cea mai mare greșeală. I-a călcat în picioare"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre o criză politică, despre alegerile anticipate, dar și despre decizia lui Klaus Iohannis de a-l numi din nou pe Ludovic Orban ca prim-ministru.

"A fost declanșată o criză guvernamentală care se poate transforma foarte repede într-o criză politică, într-o criză socială. Mijloacele de a trata această criză sunt pe cale de a se epuiza, ele sunt limitate și restricționate de condițiile specifice în care se desfășoară acest război, așa că la ceea ce vom asista în următoarea perioadă, mai scurtă sau mai lungă, va fi mai ales un război propagandist, pentru că fiecare parte va încerca să atribuie responsabilitatea a ceea ce se întâmplă celeilalte părți, iar responsabilitatea este foarte uriașă pentru că această criză politică generează o  criză financiară, o criză economică și o criză socială. Deci cine va câștiga războiul de propagandă, va câștiga viitorul Parlament", a declarat Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Klaus Iohannis a comis cea mai mare greșeală. I-a călcat în picioare

"Președintele Klaus Iohannis a comis cea mai mare greșeală pe care poate să o comită un președinte al unui stat. A călcat în picioare, literalmente, voința majorității Parlamentului țării, pe care el o reprezintă. Acest Parlament a trimis acasă un Guvern, cu un vot destul de concludent, iar domnul Iohannis reinstalează sau încearcă să reinstaleze la butoane fix Guvernul demis de majoritatea parlamentară, acuzând Parlamentul că este ineficace, că este rău și solicitând înainte de termen un nou Parlament", a adăugat el.

"Există o zonă întreagă din PNL care nu-l mai dorește pe Ludovic Orban și nu mai dorește ca acest tip de Guvern să se afle la Palatul Victoria. Există din această perspectivă chiar și o voință a președintelui Klaus Iohannis, care nici el nu are încredere în Ludovic Orban. Conform deciziile Curții Constituționale, Klaus Iohannis trebuia să desemneze pe cel ales de către noua majoritate parlamentară", a completat Sorin Roșca Stănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel