Criză pe piaţa metalelor rare. Decizie mine româneşti

Autorităţile intenţionează să redeschidă anumite perimetre miniere pentru metalele rare, pe piaţa europeană fiind o criză.

Autorităţile intenţionează să redeschidă anumite perimetre miniere pentru metalele rare, pe piaţa europeană fiind o criză, a declarat Gheorghe Şimon, ministrul Economiei, în cadrul dezbaterilor pe buget din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

'Avem societăţi comerciale pe profil miner care sunt într-un picaj. Nu de astăzi, de ani de zile. Dacă pot să vă spun aşa, în această seară sărbătorim 10 ani de când am pus cruce mineritului şi l-am închis. De atunci au început aceste societăţi să meargă în vale. Bineînţeles că există probleme foarte mari cu aceste societăţi', a spus Şimon.

El a subliniat că marea majoritate a acestora se află în insolvenţă, undele dintre ele mergând în faliment. 'Avem însă o şansă. De două luni se discută la nivel european despre metalele rare. Este o criză pe piaţa europeană a metalelor rare, ceea ce ne dă o speranţă că vom putea să redeschidem anumite perimetre miniere pentru aceste metale rare. Este o şansă. Până acum, ca şi în legislaţie, am ştiut să închidem mine. Aşteptăm noua lege a minelor să vedem cum putem să le redeschidem. Este pe proiectul legislativ acest pachet de legi', a mai arătat ministrul Economiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel