Criză migranți. Trump, amenințări: Congresul trebuie să acționeze acum!

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că sprijinul financiar al SUA pentru Honduras şi alte ţări ar putea fi oprit dacă acestea nu vor pune capăt unei aşa-numite caravane a peste 1.200 de imigranţi din America Centrală care se îndreaptă spre graniţa Mexicului cu SUA, potrivit Reuters.

Acest nou atac al lui Trump la adresa caravanei imigranţilor, un marş demonstrativ organizat de un grup de susţinere a imigranţilor, vine în contextul în care preşedintele american şi-a intensificat retorica faţă de imigraţie în ultimele zile, iar administraţia sa a luat noi măsuri împotriva persoanelor care se află ilegal în SUA.

Această călătorie de 3.200 de kilometri a imigranţilor de la graniţa dintre Mexic şi Guatemala ar urma să se încheie la frontiera cu SUA. Guvernul mexican a precizat că astfel de caravane, la care iau parte în special persoane din America Centrală, inclusiv imigranţi care fug de violenţele din Honduras, au început în 2010.

Trump deja a atacat verbal Mexicul şi a ameninţat să anuleze Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) din cauza acestei caravane, iar marţi a evocat chiar perspectiva ca SUA să îşi retragă asistenţa. Actuala caravană pune de asemenea presiune asupra autorităţilor mexicane, înaintea alegerilor prezidenţiale de la 1 iulie din această ţară.

Mesaj către Congres

"Marea caravană a poporului din Honduras, care acum trece prin Mexic şi se îndreaptă spre frontiera noastră cu legi slabe, ar fi bine să fie oprită înainte să ajungă aici. Sunt în joc 'vaca de muls' NAFTA şi ajutorul străin pentru Honduras şi alte ţări care permit ca acest lucru să se întâmple. Congresul TREBUIE SĂ ACŢIONEZE ACUM!", a scris marţi Trump într-o postare pe Twitter.

Luni, preşedintele republican i-a atacat dur pe democraţi în legătură cu imigraţia şi a presat încă o dată Congresul să adopte legislaţia pentru construirea zidului de la graniţa dintre SUA şi Mexic pe care Trump îl promite de mult timp.

[citeste si]

În ciuda unor eforturi care durează de mai multe luni, nu a fost obţinut niciun acord privind imigraţia în Congres, care este controlat de republicani. Este de aşteptat ca membrii Congresului să nu mai adopte nicio lege majoră înaintea alegerilor legislative de la jumătate de mandat din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel