Urmărește emisiunea live


Criză medicamente. Curtea de Apel București a suspendat mențiunile din CANAMED

Medicamente
Medicamente

Curtea de Apel București a suspendat, ieri, mențiunile din CANAMED care limitau până pe 2 noiembrie 2019 perioada de comercializare pentru mai multe medicamente inovative fără alternativă terapeutică.

Astfel, medicamentele vor avea același regim ca și restul medicamentelor care au prețuri în CANAMED, putând fi comercializate în continuare, scrie hotnews.ro.  Judecătorii Curții de Apel București au fost sesizați pe 17.10.2019.

Politica de prețuri stabilită în ultima vreme de Ministerul Sănătății urmărește obținerea celor mai mici prețuri la medicamente din Europa. Din acest preț deja redus, producătorul este obligat să suporte taxa clawback - aproximativ 25% din cifra de afaceri. Astfel, este imposibilită continuarea comercializării unui număr enorm de medicamente.

Eșecul încercării de a implementa această politică prin stabilirea abuzivă a unor prețuri cât mai mici la unele medicamente inovative fără alternativă terapeutică a condus la o serie de decizii ale Ministerului Sănătății prin care se limita comercializarea acestor medicamente până pe 2 noiembrie 2019. Unele din deciziile Ministerului Sănătății au fost anulate în primă instanță de Curtea de Apel București în luna iunie

Hotărârea din primă instanță a Curții de Apel București a fost însă neglijată de autoritatea centrală, ceea ce a făcut din nou necesară intervenția urgentă a Curții de Apel București prin decizia pronunțată ieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel