Criză în tenis. Țiriac, răspuns despre situația din tenisul mondial după retragerea lui Federer si Nadal

Ion Tiriac
Ion Tiriac

Tenisul nu va intra în criză după retragerea elveţianului Roger Federer şi a spaniolului Rafael Nadal, a afirmat luni fostul jucător român Ion Ţiriac, organizatorul turneului Masters 1000 de la Madrid, pentru televiziunea italiană Sky Sport. 

Ţiriac a subliniat că sportul este "mai puternic" decât marii campioni. În opinia sa, Federer şi Nadal, care a câştigat pentru a 11-a oară turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, "au schimbat lumea". 

Românul prevede un viitor strălucit pentru tenis. Întrebat cum va arăta viitorul acestui sport fără Nadal şi Federer, Ţiriac a amintit că tenisul a supravieţuit retragerii unor jucători ca australienii Rod Laver, Ken Rosewall sau Roy Emerson, americanul Jimmy Connors sau românul Ilie Năstase. 

Sportul este puternic 

"Mi-aţi pus aceeaşi întrebare acum patruzeci de ani, dacă tenisul va rezista fără Laver, Rosewall, Emerson şi toţi ceilalţi. Acum treizeci de ani am fost întrebat ce se va întâmpla fără Connors sau Năstase", a spus Ţiriac. 

"Federer şi Nadal au schimbat lumea, dar nu şi sportul. Amândoi sunt jucători mari, dar sportul a fost întotdeauna mai puternic", a adăugat el. 

Nadal, care 31 de ani, şi Federer, cu cinci ani mai în vârstă, au câştigat împreună ultimele cinci turnee de Mare Şlem, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel