Criză Grecia. Tzipras, amenințări și apel la Merkel

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut sâmbătă Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ministrului de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schauble, "să nu se mai joace cu focul", imputându-le abordările asupra blocajului actual în negocierile dintre Grecia şi creditorii săi, informează AFP. 

Deschizând o reuniune a partidului său de stânga Syriza, la o zi după o reuniune la Bruxelles fără progrese, premierul Tsipras şi-a exprimat cu toate acestea încrederea că se va ajunge la un moment dat la un acord între Grecia şi creditorii săi. 

El a condiţionat revenirea creditorilor FMI la Atena printr-o schimbare radicală a atitudinii FMI. "Aşteptăm ca FMI să-şi revizuiască pe cât de repede posibil previziunile sale (...) pentru ca discuţiile să poată continua la nivel tehnic", a declarat premierul Greciei. 

Tsipras a îndemnat-o nominal pe Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, "să-şi încurajeze ministrul de finanţe să înceteze cu agresivitatea lui permanentă" faţă de Grecia. 

Premierul grec a făcut aceste declaraţii la o zi după o reuniune la Bruxelles menită să relanseze negocierile pentru menţinerea Greciei supra-îndatorate pe perfuzie financiară, în condiţiile în care temerile privind o nouă criză a datoriei greceşti sunt alimentate de lunile de dezacorduri între zona euro şi FMI. Această reuniune nu s-a soldat cu progrese, FMI insistând asupra unor estimări pesimiste cu privire la economia greacă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel