Criză Grecia. Lagarde: Fără ACORDURI speciale cu Atena

Fondul Monetar Internațional face tot posibilul să ajungă la un acord privind Grecia, dar nu-și poate compromite principiile și aranja o afacere drăguță pentru statul elen, a afirmat, luni, directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-un interviu acordat Reuters.

Totuși, scăderea datoriei Greciei ar putea avea loc fără reducerea valorii împrumuturilor acordate de creditorii internaționali, a explicat șeful FMI.

Grecia, FMI și creditorii oficiali europeni sunt blocați în procedura de revizuire a performanțelor realizate de Atena în cadrul programului de asistență financiară și trebuie să ajungă la un acord pentru a permite deblocarea noilor tranșe necesare pentru ca statul elen să nu intre în faliment.

Cele trei părți se confruntă cu dezacorduri semnificative privind reformele pe care trebuie să le realizeze Grecia și țintele sale fiscale. Fondul Monetar Internațional, un creditor important în precedentele acorduri de susținere a Greciei, a condiționat participarea sa la noul acord de asistență de o reducere semnificativă a datoriei Greciei din partea zonei euro.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euro și Dialog Social, Valdis Dombrovskis, a făcut un apel sâmbătă pentru un acord rapid privind programul de ajutor pentru Grecia și reformele din această țară. Tot sâmbătă, premierul grec Alexis Tsipras a cerut Fondului Monetar Internațional și ministrului de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, "să nu se mai joace cu focul", imputându-le abordările asupra blocajului actual în negocierile dintre Grecia și creditorii săi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel