EXCLUSIV  ”Criză de sarcină”, termen de specialitate. Cătălin Ivan: Nu se discută deloc în România! - VIDEO

Candidatul la prezidențiale Cătălin Ivan a vorbit pentru DC News despre situația îngrijorătoare a natalității în România.


Cătălin Ivan trage un nou semnal de alarmă privind evoluția demografică la noi în țară, unde numărul de nașteri este mai mic decât cel al numărului de nașteri în diaspora:

”E nevoie de mai multe măsuri, în primul rând pentru sprijinirea tinerilor. Să se căsătorească, să-și întemeieze familii să-și găsească un plan de carieră în România și să poată să aibă 1, 2, 3 copii fără ca aceștia să fie o povară, ci să fie o bucurie și să aibă un sprijin din partea statului român. Nu există în acest moment sprijin pentru familiile tinere să se căsătorească, să-și întemeieze o familie, să-și ia o locuință și poată să aibă copii” ne-a declarat Cîtălin Ivan.

”Toate statele din Europa au o politică pro-natalitate, pro viață. Nu se discută deloc în România despre femeile aflate în criză de sarcină, acesta este termenul de specialitate. Aflate în dificultate, practic. În România, una două ajungi la avort, fără ca acea femeie să primească o consultanță din partea statului român și sprijin. Nu am mai avea la 1000 de nașteri 1000 de avorturi, iar suntem pe locul întâi în Europa”, a mai spus la DC News fostul europarlamentar.

Mai multe despre problemele familiilor din România puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

Citește și:

"Criză de sarcină". Caz real în România: Există și alte opțiuni!

Alegeri prezidențiale, liste semnături. Cătălin Ivan: Niciun partid nu face asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel