Criză de proporții în Bolivia. Președintele Evo Morales, demisie după protestele masive

Bolivia
Bolivia

Proteste masive s-au desfășurat în Bolivia față de rezultatul alegerilor prezidențiale. Cel puțin trei oameni au murit. Poliția s-a alăturat protestatarilor. În urma presiunii, președintele Boliviei a demisionat, duminică seară. 

”Demisionez din funcţia de preşedinte”, a declarat Evo Morales, conform Mediafax. 

În urmă cu câteva ore, Evo Morales semnalase intenţia de a demisiona, anunţând că va convoca noi alegeri. Decizia demisiei a fost luată pe fondul protestelor violente izbucnite după scrutinul contestat din 20 octombrie.

Comandantul armatei şi şeful poliţiei îi ceruseră preşedintelui să demisioneze.

Și președintele Senatului bolivian, Adriana Salvatierra, și-a anunțat demisia. 

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, noul preşedinte ales argentinian Alberto Fernandez şi şeful statului cubanez Miguel Diaz-Canel au condamnat duminică "lovitura de stat" din Bolivia, după demisia preşedintelui Evo Morales, determinat să renunţe la funcţie de trei săptămâni de proteste împotriva realegerii sale şi de apelurile la demisie ale poliţiei şi armatei, relatează agenţiile de presă internaţionale, conform Agerpres. Mexicul îi oferă azil politic. 

A încercat să scape deghizându-se în bărbat

Preşedintele şi vicepreşedintele tribunalului electoral din Bolivia au fost arestaţi duminică, a anunţat poliţia, citată de DPA şi AFP. Potrivit poliţiei, preşedinta demisionară a TSE a încercat să scape de poliţie deghizându-se în bărbat.

"Această doamnă era îmbrăcată ca un bărbat, ceea ce sugerează că încerca să se sustragă răspunderii şi să-i păcălească pe ofiţerii care o căutau pentru a o aresta", a precizat poliţia într-o conferinţă de presă, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel