Criză de imagine în social media. H&M, acuzat de rasism

Val de reacții în social media, după ce H&M a publicat pe site-ul oficial o fotografie cu un hanorac inscripționat cu mesajul „cea mai cool maimuță din junglă", îmbrăcat de către un copil, un tânăr model de culoare.

UPDATE: H&M a reacționat. Compania a transmis un comunicat pentru DCNews în care a precizat ce măsuri au fost luate. VEZI AICI MAI MULT: H&M, SCANDAL RASISM. Răspuns OFICIAL al companiei. Măsurile luate

Fotografia care înfățișa copilul de culoare purtând un hanorac inscripționat cu mesajul „cea mai cool maimuță din junglă" a iscat multiple reacții în mass-media și mai ales, în social media. Unele persoane au anunțat un boicot al brand-ului, simțindu-se profund jigniți, iar alții chiar au luat apărarea cunoscutului brand, spunând că nu e nimic rasist, ori că este o greșeală nu foarte gravă, ce poate fi trecută cu vederea. Pe fondul agitației din online, H&M a reacționat, cerându-și public scuze pentru această întâmplare: „ne cerem scuze tuturor celor care s-au simțit jigniți." 

Unele persoane au mers mai departe cu acuzațiile  de rasism la adresa brand-ului, punând în oglindă fotografia în cauză, cu cea a unui alt copil de pe site-ul H&M, un copil alb, îmbrăcat cu un hanorac inscripționat cu mesajul: „supraviețuitor expert al junglei".

În prezent, produsul se regăsește pe site-ul H&M, însă fără fotografiile controversate, notează BBC.co.uk.

Printre persoanele publice care au reacționat se numără și cântărețul The Weekend, care a declarat că nu va mai lucra cu brand-ul suedez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel