EXCLUSIV  Criza Catalonia. Iohannis și Dragnea, primul GLONȚ pentru DIASPORA

Criza din Catalonia oferă un bun prilej de atragere a Diasporei către România. Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, miza crește considerabil. Până acum însă, nici Klaus Iohannis, nici Liviu Dragnea nu au acționat în vreun fel, cu măsuri concrete pentru atragerea în România a muncitorilor plecați să muncească în străinătate. 

Includerea în proiectul de țară al unei teme de atragere a muncitorilor români aflați în străinătate înapoi în țară ar putea avea efecte considerabile asupra votului Diasporei la alegerile prezidențiale care vor avea loc peste doi ani. 

1. Klaus Iohannis are șansa să își consolideze reacția cu Diaspora. Președintele Iohannis ar putea să se mobilizeze cu acțiuni concrete. El ar putea evita o situație în care românii plecați din țară s-ar putea simți folosiți în cazul în care li s-ar cere votul, fără să existe însă măsuri clare în favoarea lor. 

2. PSD-ul are șansa să încerce să se împace cu Diaspora. Liviu Dragnea are nevoie de timp și de acțiuni care să rezoneze cu Diaspora, cunoscându-se ostilitatea alegătorilor români de peste graniță cu privire la Partidul Social Democrat. Până la alegerile din 2019 mai este timp, iar momentul pare ideal pentru acțiuni îndreptate către Diaspora.

Ținând cont că în Catalonia criza este posibil să se încheie înainte de producerea unor efecte majore, la nivel de mesaj politic unul dintre ei ar trebui să acționeze.

Lipsa unui semnal în acest sens arată că cel puțin pentru moment, nu există o strategie în zona Diasporei pentru alegerile prezidențiale. 

CITESTE SI Criza din Catalonia, șansă pentru Centenarul din 2018

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel