Cristoiu, despre ambiția lui Rareș Bogdan: Nu se poate mulțumi cu ce are acum. Era un fel de președinte la Realitatea

Ion Cristoiu a dat un scenariu bombă despre scena politică a anului 2020. 

Relația dintre Ludovic Orban și Klaus Iohannis în cazul unor anticipate

"Iohannis poate să promită că îl va numi tot pe Orban premier. Eu nu spun că nu-și ține cuvântul, pentru că e neamț. Problema e că nu știi ce iese de la anticipate. Dacă Ludovic Orban este un om lucid, înțelept, pragmatic, își dă seama că nimeni nu îi poate promite că va fi tot el desemnat premier, pentru că nu știi rezultatele alegerilor. Acum pare că PNL e pe val și o să ia 80%", a mai spus Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

Jurnalistul este de părere că Ludovic Orban este singurul care ar avea capacitatea să atragă toate voturile de pe dreapta, în Capitală. ”Problema este că singurul care poate să-l bată pe Nicușor Dan este Ludovic Orban, la un sondaj. Orice alt om, inclusiv Rareș Bogdan de la PNL, nu are șanse să câștige” susține Ion Cristoiu care nu crede că PNL va accepta să susțină un alt candidat de dreapta pentru primăria Capitalei. ”După părerea mea, din perspectiva anticipatelor, este singura posibilitate onorabilă a lui Ludovic Orban de a demisiona", a adăugat el.

PNL-ul lui Tăriceanu vs. PNL-ul lui Orban

"Klaus Iohannis, cu victoria lui zdrobitoare, cu procentajele pe care le are, nu cred că va suferi de lipsa de loialitate din partea lui Orban. Nu-l văd atât de puternic pe Ludovic Orban în partid. PNL-ul din care făcea parte Tăriceanu era un partid asupra căruia Traian Băsescu nu avea nicio influență. PNL-ul lui Ludovic Orban este un partid asupra căruia Klaus Iohannis are influență covârșitoare și dacă Orban ar avea șovăieli în materie de loialitate și Klaus Iohannis va vrea anticipate, sunt aproape sigur că Iohannis are suficientă putere în acest partid, încât să-l schimbe pe Ludovic Orban.", a mai completat Ion Cristoiu.

Vrea Rareș Bogdan să fie premier?

"Păi el de ce a plecat din presă? Hai să fim serioși. Rareș Bogdan nu se poate mulțumi cu ce are acum. Deci el a plecat dintr-un post de moderator, din care avea marea putere în România. Era un fel de președinte la Realitatea. Făcea ce voia. E greu de presupus că a plecat din acest post de mare putere, de mare influență ca să se ducă să fie la Bruxelles, unde e coleg cu Vasile Blaga. Rareș Bogdan a plecat din presă pentru ambiții, pentru ținte mult mai importante decât aceasta de simplu europarlamantar. Deși e paradoxal, eu îl văd mult mai bine ca premier pe el, decât pe Ludovic Orban. Ludovic Orban este prea primar", a adăugat.  

Vezi și: EXCLUSIV Strategia prin care PNL câștigă TOT, pas cu pas. Propunerea explozivă a lui Val Vâlcu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel