Urmărește emisiunea live


Cristina Tunegaru - Corina Băcanu. Profesoara, taxată crunt: Mare e Brâul tău, Măicuță

Corina Băcanu, una dintre cele mai importante voci de pe Facebook a criticat-o pe Cristina Tunegaru. Profesoara anti-Eminescu afirma, în urmă cu o zi, că susține eliminarea din lecturile elevilor a romanului "Baltagul", de Mihail Sadoveanu și a romanului "Mara", de Ioan Slavici, pe motiv că acestea ar prezenta ca normală violența bărbatului asupra femeii.

”Feminismul extremist prost şi corectitudinea politică au atins azi paroxismul. O profesoară care a dat la un moment dat voalat să se înţeleagă că a fost dată afară de Gabriela Firea (de fapt avea un contract pe perioada determinată), are nişte revelaţii care îl fac invidios până şi pe Vergil Hâncu, ăla care a prezis marele cutremur din 2001: româncele sunt bătute de bărbaţi din cauza nenorocitului de Sadoveanu! 


În acest caz, la puşcărie cu lupul abuziv, sexist şi misogin care le-a mâncat pe bunicuţă şi pe Scufiţa Roşie!

Mare e Brâul Tău, Măicuţa, şi plin de profesori. Eu personal nu ştiam că artă, în acest caz literatură, are că scop utilitatea şi trebuie să alinieze unui set de reguli sociale.

Nici nu vreau să mă gândesc ce au în cap adolescenţii care au citit Lolita, ferească dumnezeu, sau aia care au citit Hamlet.

Felul în care pune problema profesoară asta reprezintă kitchul suprem al unei gândiri simpliste, tovărăşeşti, absurde şi extremiste. E motivul pentru care unii aleg să voteze cu pupatorii de moaşte, decât să mai asculte 5 minute aberaţiile progresiste ale “elitei” de dreapta.

Tipul asta de gândire şi exponenţii ei l-au făcut preşedinte pe Trump în State.

Revenind, cultură, de orice fel şi în orice formă, e calea sigură de a evita astfel de platitudini şi înclinaţii naziste.

Citiţi, mergeţi la concerte, la expoziţii şi evitaţi să deveniţi vreodată deţinătorii adevărurilor absolute. Mai ales când vine vorba de artă.”, scrie Corina Băcanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel