Cristina Neagu, cel mai bine plătit bugetar din România. Cât câștigă cea mai bună handbalistă din lume

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă din lume și totodată, cel mai bine plătit bugetar din România. CSM București este una dintre cele mai bune echipe din lume la handbal feminin, care se luptă în fiecare an la câștigarea Ligii Campionilor.

Salariul anual pe care-l plătește Primăria București handbalistei este de 265.000 de euro, ceea ce inseamnă aproximativ 22.000 de euro net, pe lună. Neagu este cel mai bine plătit bugetar din România, înaintea lui Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație EximBank - cel mai bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 17.260 euro, Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank, cu un venit lunar de 15.200 de euro. Președintele României Klaus Iohannis încasează lunar, un salariu de 3.000 de euro.

Cristina Neagu este totodată cea mai bine plătită handbalistă din lume, urmată de Nora Mork (ETO Gyor) - 240.000 de euro, Alexandra Lacrabere (Vardar Skopje) - 205.000 de euro, Andrea Lekici (Vardar Skopje) - 205.000 de euro.

Primăria oferă salarii comparabile cu cele de la FCSB

Neagu este cel de-al doilea cel mai bine plătit sportiv din România. Doar Ibrahima Balde, de la CFR Cluj câștigă mai mult decât handbalista, un salariu de 30.000 de euro anual. Deși nu există termeni de comparație între performanțele handbalistelor de la CSM și cele ale cluburilor de fotbal din campionatul intern, Neagu câștigă cu doar 25.000 de euro mai mult decât Denis Alibec, Valerică Găman și Constantin Budescu, de la FCSB.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a solicitat Consiliului ridicarea bugetului pentru CSM București în 2018 la 15 milioane de euro, o sumă de cinci ori mai mare față de anul 2008, cel al fondării clubului, informează Gazeta Sporturilor.

Contactată de către jurnaliștii GSP, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel