Cristian Ghinea, atacat dur de specialiști în fonduri europene

Ministrul Cristian Ghinea este implicat în ultima vreme în tot mai multe scandaluri. Recent, ministrul Ghinea și comisarul european Corina Crețu s-au atacat reciproc.

VEZI Război între ministrul Ghinea și comisarul european Corina Crețu

Ministrul Ghinea s-a războit, online, cu Andrei Linu, manager de raportare și calitate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, specialist în fonduri europene.

”Mie mi-a dat block pe pagina lui de facebook acum mai mult de o lună, când i-am comentat că în loc să stea de război cu Ghiță+Ponta, mai bine ar dinamiza odată Helpdesk-ul ăla, de care mi-a promis cu altă lună înainte că s-ar ocupa. Rezultat: block. Deci omul e histrionic, nu suportă niciun fel de critică și va ieși la contra-atac să susțină că este atacat la comandă de PSDiști și idioții utili vor continua să aplaude din lăbuțe, că e rost de circ și bălăcăreală între tehnocrați si psdiști.

Că tare le place la români de demagogii diletanți, știm asta de zeci de ani. Răstimp, noi, experții și consultanții de fonduri, privim consternați cum se umflă "absorbția", dar așa de mult, încât ne-a copleșit; zeci de mii de șomeri, proiecte care nu demarează nici în 2016, apeluri prelungite, amânate, contractare cu calendar nerespectat, sistem informatic dezastruos care se blochează când scrii și este chin să înscrii un proiect în el, apeluri scrise de diverși oengiști din camarila proprie care sunt dedicate doar unor cazuri speciale și care arată că nu cunosc deloc sistemul de învățământ...să mai continui?”, notează stiripesurse.ro.

Ghinea, politician fix stilul Ponta; vorbește mult

”Nu as generaliza la toți tehnocrații, eu apreciez mult pe unii dintre ei, dar în cazul lui Ghinea, să știți că este exemplarul de politician demagog perfect, fix stilul Ponta, care vorbește mult, se laudă și aruncă tot felul de cifre și valori, cel putin la comunicare și umflat pompieristic imaginea personală se pricepe, ca să ascundă cît de diletant este. Să vă prezint eu (și sunt multi experți și consultanți care știu că spun adevarul) câteva din "realizîrile" dânsului?.

- Apeluri POCU pentru comunitățile marginalizate, demarate în 16 mai, cu termen 1 august, atat de alambicate și stufoase ghidurile și cerințe atat de dificile că nu prea sunt doritori (deși sunt zeci de mii de experți șomeri din vechiul POSDRU care teoretic s-ar arunca pe orice apel nou). Așa că au fost nevoiți să prelungească apelurile până la 15 septembrie, cu scuza că a fost campanie electorală și nu au avut timp primăriile să se ocupe.

- sistemul informatic mySMIS 2014 la care tot pritocesc și tehnocrații din nov 2015 e în așa hal făcut încât îți ia minim o săptămână să introduci un proiect în toate sutele de căsuțe și rubrici, cu detalii aberante, nenecesare acum;

[citeste si]

- în mai și iunie s-a tot laudat Ghinea în interviuri cum că a gasit el nu știu câte sute de proiecte la Axa 1 POC-cercetare blocate după evaluare și a demarat de urgență contractarea, așa încât la 31 iulie să fie gata. A publicat și calendar cu termene, pe zile, procedura, cu 15 pași, vorba aia. Suntem în 29 iulie și niciun contract NU este semnat. Deci, cel devreme august. O minimă decentă și onoare ar cere ca în astfel de situații să își dea demisia, nu? Deci, pentru ce primește dânsul salariul net de aproape 20.000 lei (vedeți salariile nete de la MFE!!)? Ca să stea de razboi cu Ghinea+Ponta? De 2 luni pare că numai asta face!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel