Cristian Diaconescu, vizită oficială în Germania

15 apr 2012 / 18:32
cristian diaconescu
cristian diaconescu

n contextul celebrării a 20 de ani de la semnarea Tratatului pentru cooperare prietenească şi parteneriat european de către România şi R.F. Germania, ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, va efectua o vizită oficială la Berlin în perioada 16-17 aprilie, la invitaţia omologului său german Guido Westerwelle.

Potrivit unui comunicat al MAE ministrul afacerilor externe va mai avea întrevederi la Cancelaria Federală cu Nikolaus Meyer-Landrut, consilier pentru afaceri europene al cancelarului german şi cu Michael Fluegger, consilier adjunct pentru politică externă. De asemenea, Diaconescu se va întâlni cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-România şi al Forumului Româno-German, Susanne Kastner.

Şeful diplomaţiei române va purta convorbiri cu ministrul german al afacerilor externe, discuţiile urmând a se concentra pe temele de interes comun al agendei europene şi internaţionale şi va fi trecut în revistă stadiul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi R.F. Germania, înregistrat în ultimii ani, cu accent pe perspectivele de intensificare a cooperării economice.