Cristian Diaconescu crede că Jean-Claude Juncker va deveni preşedintele CE

Candidatul PMP la prezidențiale, Cristian Diaconescu, crede că Jean-Claude Juncker va deveni preşedintele CE, în urma Consiliului European de joi şi vineri, în pofida unor împotriviri ale Marii Britanii.

Fostul şef al diplomaţiei române nu are dubii că Juncker va deveni preşedinte al Comisiei Europene: "Da, cred că Juncker va deveni preşedintele Comisiei Europene. Totodată, cred că Marea Britanie va trebui să găsească o formulă să se asocieze consensului. Oricât ai fi de puternic înăuntrul Uniunii Europene, izolarea nu funcţionează. În al doilea rând, iată în ceea ce priveşte pe premierul Cameron, ce rol au partidele antieuropene, curentele politice antieuropene, care la un moment dat, potenţate într-o ţară, încep să genereze o linie politică oarecum diferită de cea cu care am fost obişnuiţi".

Citește și: Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din UE

În opinia lui Cristian Diaconescu, "Marea Britanie nu-şi poate permite, din foarte multe puncte de vedere, să se poziţioneze împotriva sensului Uniunii Europene şi oricâţi politicieni ar câştiga voturi prin Manchester sau prin alte zone mai afectate de criza economică, nu vor putea, spun eu, ca până la sfârşitul unei astfel de decizii extrem de importante, să-şi impună punctul de vedere".

Liderii europeni se reunesc în Belgia joi şi vineri. Pe agenda lor figurează alegerea unui preşedinte al Comisiei Europene, cel mai probabil creştin-democratul Jean-Claude Juncker. Marea Britanie se opune acestei candidaturi şi cere ca decizia să fie luată prin vot.

Citește și: Cristian Diaconescu: Nu îl voi menaja pe Victor Ponta

De asemenea, la reuniunea de la Bruxelles se va negocia și desemnarea viitorilor comisari europeni. România este reprezentată de președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel