Cristian Bușoi, atac la Gabriela Firea: Trei ani i-a luat să ajungă la soluția PNL pentru RADET

După aproape trei ani de timp pierdut și bani irosiți, primarul Firea a ajuns la soluția PNL: înființarea unei noi companii, care să gestioneze sistemul de termoficare din București, precizează europarlamentarul Cristian Bușoi.

Trebuie subliniat însă un lucru. S-a ajuns aici și pentru că PNL a avut atitudinea firească și corectă. După ce Compania Municipală Energetica a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel, PNL a respins propunerea administrației PSD-Firea de a încălca hotărârea Instanței și a de a vota, din nou, pentru Compania Municipală Energetica, precizează Cristian Bușoi.

PNL nu duce războaie pentru paternitatea ideilor bune. Considerăm că atât timp cât susținem o soluție bună, aceasta este bine să fie transpusă în practică, iar PNL așteaptă să fie aplicată corect. O nouă companie trebuie să aibă management profesionist, conform Ordonanței 109/2011, privind guvernanța corporatistă. PNL va urmări îndeplinirea acestei condiții, pentru că știm că administrația Firea este expertă în a face lucrurile pe jumătate.

Această companie nouă, un RADET2 (Termoenergetica, după cum a susținut PNL), poate atrage fonduri europene pentru investiția în modernizarea rețelei și este singura soluție viabilă pentru buna funcționare a sistemului de termoficare din Capitală.

Este ceea ce PNL a spus și în preajma alegerilor din 2016 și ceea ce tot PNL a susținut, consecvent, în toți acești ani în care administrația PSD-Firea a luat decizie greșită, după decizie greșită: a băgat RADET în insolvență, a blocat posibilitatea investițiilor pe fonduri europene, a înființat Compania Energetica, anulată de Curtea de Apel.

Bucureștenii au putut vedea concret, în această iarnă, când au înghețat în case, deși plătiseră pentru căldură și apa caldă, ce înseamnă decizii administrative greșite. Este nevoie de regândirea modului în care administrația acționează în privința sistemului de termoficare. Iar PNL a venit cu cea mai potrivită soluție, conchide Cristian Bușoi.

Vezi si: PSD, către PNL: Să înceteze IMEDIAT! Se scuză anticipat pentru eșec

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel