Cristian Buşoi, acuze spre Guvernul PSD - ALDE: Să spună adevărul. Asta arată cât preţ pune Guvernul pe viaţa românilor

Cristian Busoi
Cristian Busoi

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a criticat în termeni duri rectificarea bugetară adoptată de Guvern şi somează Executivul să spună adevărul despre bugetul prezentat la începutul anului.  

"Guvernul României să spună adevărul despre situația economică și despre buget. Faptul că la această rectificare bugetară nu se adăugă nimic în bugetul Sănătății și mai ales la cel al CNAS, pune grav în pericol sănătatea pacienților din Programele de sănătate și arată cât preț pune PSD pe viața românilor.

Guvernul României a prezentat încă de la început un buget nerealist, cu venituri supraestimate și previziuni privind cheltuielile mult reduse. Ajuns la un prim moment al adevărului, odată cu rectificarea, Guvernul sacrifică Educația, Sănătatea și proiectele de investiții în transport. Probabil, s-a ajuns la fundul sacului. Măsurile economice luate în ultimii doi ani de PSD, cheltuielile enorme pe care le-au făcut au ajuns, acum, să își spună cuvântul", a scris Cristian Buşoi pe pagina sa de Facebook. 

Critici la adresa rectificării 

"Aceasta este o rectificare mincinoasă, este o măsură destinată să ascundă realitățile economice. PSD ascunde gunoiul sub preș, încercând să tragă de timp. Cea mai gogonată minciună, care acum își arată fața, a fost aceea privind atragerea de fonduri europene, unde încasările sunt mult sub nivelul preconizat. Proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile postaderare 2014-2020 se diminuează cu 1.8 miliarde de lei; iar creditele bugetare are Ministerului Fondurilor Europene se reduc cu aproximativ 682 milioane lei.

Consider că tăierile operate de PSD la capitolul Educație, la proiectele de infrastructură și transport, precum și prezentarea unor cifre vădit eronate sunt semnele clare ale faptului că situația economică a țării este alta decât cea pe care încearcă să ne-o prezinte Guvernul.

În ceea ce privește Sănătatea, situația este foarte gravă. De la bun început s-a mers pe un buget subestimat, atât în ceea ce privește funcționarea spitalelor, cât și a programelor de sănătate. Faptul că la această rectificare nu se adăugă nimic în bugetul Sănătății, și mai ales la bugetul Programelor naționale de sănătate, în special a celor bolnavi de cancer, arată cât preț pune PSD pe sănătatea românilor.

Îi solicit doamnei Dăncilă să prezinte românilor situația reală a bugetului României. Nu mai ascundeți adevărul!

România are nevoie de o bună guvernare. O bună guvernare se poate realiza doar dacă se proiectează un buget corect, se trasează și se bugetează prioritățile reale. Nu poți guverna bine, încercând să ascunzi gunoiul sub preș, venind cu cifre din burtă, fabricând date", a mai scris europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel