Urmărește emisiunea live


Cristi Dănileț, după ce a scris de Greta Thunberg pe Facebook: S-au iscat controverse

Facebook
Facebook

Cristi Dănileț a făcut o serie de precizări în contextul discursului Gretei Thunberg, adolescenta suedeză de 16 ani, care a devenit imaginea mişcării pentru climă.

Fata a avut lacrimi în ochi în timpul discursului ei înflăcărat, în care și-a arătat revolta împotriva liderilor lumii, cărora le-a reproșat că îngroapă viitorul unor generații când ignoră avertismentele comunității științifice legate de încălzirea globală.

„Am avut ieri o postare și mai multe comerarii în legătură cu discursul Gretei de la ONU. Nu sunt destul de documentat în problema încălzirii globale, astfel că am rămas la chestiunile legate de relațiile interumane.

Spuneam în postare că sunt de acord cu mesajul transmis de Greta, dar nu cu forma în care a fost exprimat. Eu am receptat că discursul este încărcat de o emoție negativă la adresa politicienilor și a adulților care au votat politicienii în ultimii ani.

Așadar am scris despre asta, arătând că sunt pentru toleranță. Am arătat în comentarii că politicienii de azi sunt urmarea votului dat de noi toți. Că viitorul nu este furat, ci el de abia se construiește.

S-au iscat controverse în jurul cuvintelor mele.

Unii au lăudat fata, arătând că e doar indignată și are tot dreptul. Alții au arătat că timpul dialogului a trecut. Alții au vorbit de manipularea copiilor și chiar au făcut trimiteri la epoci trecute, totalitare, cu privire la folosirea copiilor în acțiuni politice. Apoi s-a insistat pe afecțiunea Gretei care face să aibă anumite grimase în timpul discursului public. Eu nu am scris despre chipul ei, ci de cuvintele folosite în discursul ei („Mi-ați furat viitorul. Cum îndrazniți?!" etc), dar mărturisesc că nu știam de acea afecțiune.

Pentru a nu permite atacul la persoană împotriva Gretei și a unora dintre cei care au dezbătut discursul ei, și pentru a nu coborî în derizoriu acțiunea ecologistă cu privire la încălzirea globală demarată de tineri la nivel mondial, am decis să șterg postarea.

Îmi exprim speranța că fiecare dintre noi va face eforturi maxime la protejarea naturii și voi sprijini personal orice acțiune în acest sens”, a scris, miercuri, Cristi Dănileț pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel