Cristescu, președinte ALDE: Toate aceste realităţi au fost ascunse sub preș

În cadrul acțiunilor politice din calendarul săptămânal al Filialei ALDE Buzău un loc important l-a avut și dezbaterea pe tema “Strategia anti-corupţie a guvernului Cioloş”.

Președintele Filialei, Ing. Mihai Cristescu, a arătat că un guvern și un ministru se judecă după fapte, nu după vorbe: 'Or acest guvern este premiant la vorbe, dar repetent la fapte'.

"Faptele ministrului Prună şi Guvernului Cioloş arată multă incompetenţă şi neînţelegere a principiilor democratice – esenţiale pentru o Justiţie corectă: când spunem incompetenţă ne referim la ascunderea sub preş a problemelor din sistemul de penitenciare, pe care le ştia foarte bine de la începutul mandatului său. Nu a făcut mai nimic, până când nu s-a ajuns la o criză majoră. Ne referim şi la faptul că doamna ministru nu a luat nici măcar o măsură consistentă pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cetăţeanul care intră în contact cu sistemul de justiţie. Un exemplu, ştiţi care e programul de lucru cu publicul a majorităţii registraturilor de pe lângă judecătorii: de 2 ori pe săptămână, câteva ore, de cele mai multe ori, doar 2 ore? Toate aceste realităţi din sistem au fost ascunse sub preş de doamna ministru", a spus Mihai Cristescu.

[citeste si]

"Când spunem neînţelegerea principiilor democratice ne referim la declaraţiile doamnei ministru privind drepturile omului care ar fi „un lux"; ne referim la promovarea prin ordonanţă de urgenţă a unor modificări la Codul Penal. Toate acestea sunt reproşuri cât se poate de clare şi fundamentate pe care ALDE le-a adus actualului ministru al Justiţiei şi pentru care considerăm că ar fi fost de mult necesară demisia de onoare. Mă tem că unii politicieni, şi aici m-aş referi şi la Dacian Cioloş, încearcă să ascundă atât incompetenţa, cât şi încercarea de a încălca drepturile şi libertăţile cetăţenilor sub mantra „e necesar pentru strategia anticorupţie"", a mai zis liderul ALDE.

Texte copiate din vechile strategii ale guvernărilor anterioare

Referitor la faptul că această strategie ar conţine texte copiate din vechile strategii ale guvernărilor anterioare, tot președintele filialei a afirmat: "Dacă au copiat din alte strategii este foarte grav. Şi spun asta pentru că situaţia din 2012 nu se mai aplică în 2016 şi ar trebui să vedem acest lucru reflectat în această strategie. Îi lasăm pe jurişti să dea răspunsuri în acest sens. Ceea ce vreau să atrag atenţia este faptul că nici premierul Cioloş şi nici ministrul Prună nu au oferit nici un răspuns la problemele pe care le-am evocat mai sus şi pe care ALDE, alături de organizaţiile magistraţilor, organizaţiile non-guvernamentale le-au sesizat. Aceste probleme sunt esenţiale pentru mersul justiţiei în România şi inclusiv pentru o luptă reală împotriva corupţiei. Din păcate, actualul guvern se ascunde în spatele vorbelor şi a strategiilor anunţate cu pompă, pentru a nu fi nevoit să dea răspunsuri la realităţile de zi cu zi pe care le vedem în justiţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel