Cristache a scos discursul lui Dăncilă din 2018: Fac parte din jurnaliștii care nu se sperie

Ionuț Cristache și Viorica Dăncilă
Ionuț Cristache și Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a fost întrebată, luni seară, la TVR 1, în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, despre tema abuzurilor în justiție.

„La un moment dat, ați insistat pe teza cu justiția. Vi s-a părut că s-a vorbit prea mult de doi ani și jumătate?”, a spus Ionuț Cristache. „Da, s-a vorbit foarte mult și a devenit subiectul principal”, a declarat Viorica Dăncilă, luni seară, în emisiunea „România 9” de la TVR 1.

„Eu nu spun că nu au fost greșeli, nu spun că nu au fost abuzuri. Aceste lucruri trebuie eliminate. Dincolo de justiție, care trebuie să fie independentă, dincolo de statul de drept, că tot discutăm mereu despre statul de drept, în egală măsură, trebuie să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Am văzut că au fost încălcate. Dar am avut, în cadrul PSD, o singură temă, cea legată de justiție. Acest lucru nu cred că ne-a făcut bine. Am trecut în plan secund anumite lucruri pe care oamenii le așteptau de la noi. Și atunci acest subiect a devenit subiectul central, pe care ni l-au lipit ca o etichetă celelalte partide și nu numai. A devenit un subiect pe seama căruia se trimiteau diferite adrese către Bruxelles, multe dintre ele neconforme cu realitatea. A devenit pentru noi un subiect care cred că a contribuit la rezultatul slab de la europarlamentare", a spus Viorica Dăncilă.

„Abandonăm tema?”

Ulterior, Ionuț Cristache a intervenit: „Eu fac parte din jurnaliștii care nu se sperie doar pentru că majoritățile se schimbă. Cred că jurnaliștii trebuie să aibă curajul să spună lucrurilor pe nume, chiar și atunci când marea masă a oamenilor nu vrea să audă acele lucruri, se iluzionează cu altele. Și o să insist: în România au fost încălcate drepturi și libertăți. Sunt protocoale. Am scos discursul dumneavoastră când s-a discutat statul de drept în octombrie 2018 în Parlamentul European, un discurs îndelung aplaudat. (...) Abandonăm tema asta, a abuzului?".

Nu", a răspuns Viorica Dăncilă. „Despre acest lucru trebuie să vorbim în continure. Lucrurile trebuie reglate, dar dacă intervine un om politic și discută despre justiție sau despre ceea ce se trebuie făcut în justiție, atunci nu cred că este un lucru care să fie privit cu încredere. (...) Aceste lucruri trebuie discutate cu oameni care pot modifica lucrurile, cu asociațiile de magistrați, cu oameni din justiție, cu oameni care efectiv pot lua și măsuri legate de aceste lucruri. Bineînțeles, acolo unde, într-adevăr, se greșește și am văzut că s-a greșit destul, trebuie să vedem cum putem reglementa toate aceste lucruri", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel