Ucigașul jurnalistei Viktoria Marinova, ani grei de închisoare

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova a fost ucisă anul trecut, iar tânărul care a comis fapta a fost condamnat în primă instanţă.

Un bulgar de 21 de ani a fost condamnat luni, în primă instanţă, la 30 de ani de închisoare pentru violul şi uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova în octombrie anul trecut, a anunţat tribunalul din Ruse (nord). Arestat în Germania unde fugise după comiterea crimei, pe 6 octombrie, Severin Krasimirov, de 21 de ani, şi-a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare pe viaţă.

De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de 450.000 de leva (225.000 de euro) familiei victimei. Potrivit parchetului bulgar, este vorba 'despre o crimă cu motivaţie sexuală fără legătură cu activităţile profesionale ale victimei'. Crima a fost precedată de un 'viol brutal', Severin Krasimirov fiind sub influenţa alcoolului. În faţa tribunalului, acuzatul a plâns, declarând că regretă mult această 'greşeală de tinereţe'. Avocatul condamnatului, Ivan Doniov, a anunţat că va face apel pentru a obţine o reducere la jumătate a pedepsei, evocând 'circumstanţe atenuante', printre care mărturisirile şi regretele exprimate de condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă 'într-un mod deosebit de crud', potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării. Uciderea Viktoriei Marinova, de 30 de ani, prezentatoare pe un canal local de televiziune din Ruse, a provocat o vie emoţie la scară internaţională, în condiţiile în care ea tocmai lansase o nouă emisiune, promiţând să dezvăluie cazuri de corupţie grave. Autorităţile au reproşat media că au difuzat 'o ştire falsă' legând uciderea jurnalistei de activităţile sale profesionale. Ultimul raport al ONG-ului Reporteri fără frontiere evocă totuşi 'o voinţă manifestă a autorităţilor de a sufoca acest dosar grăbind ancheta' privind uciderea tinerei jurnaliste.

Citește și:

Înșelătorie cu cartele telefonice. Percheziții în România și Bulgaria

Încă un pachet cu cocaină descoperit în largul Mării Negre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel