Criminal prins cu ajutorul site-urilor comerciale

american
american

Anchetatorii au anunțat că au folosit tehnici ultramoderne pentru a da de urma unui suspect.

Anchetatorii din California l-au descoperit pe bărbatul pe care îl suspectează că este aşa-numitul "Golden State Killer" comparând mostre de ADN de la locul crimei cu informaţii de pe site-urile de genealogie pe care oamenii le folosesc pentru a-şi descoperi ascendenţa, a declarat, joi, un procuror, citat de Reuters,  de Agerpres. 
Fostul agent de poliţie Joseph James DeAngelo, de 72 de ani, a fost arestat, marţi, în faţa locuinţei sale din Sacramento, în care trăieşte de cel puţin două decenii, nu departe de locul în care s-au produs primele opt crime de care este acuzat că le-a comis în urmă cu 40 de ani.

[citeste si]

De  Angelo, acuzații multiple

DeAngelo, descris de vecini drept un excentric şi un solitar cu accese ocazionale de furie, este suspectat de 12 crime. De asemenea, el este acuzat că a comis 45 de violuri şi zeci de jafuri într-o perioadă de zece ani din anii '70 şi '80 în nu mai puţin de zece districte din California.
Adjunctul procurorului districtual pentru comitatul Sacramento, Steve Grippi, a declarat că detectivii au restrâns căutarea folosind informaţii genetice disponibile prin intermediul site-urilor comerciale care alcătuiesc genealogii pentru clienţii care le trimit mostre ADN pentru analiză.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel