Crimeea: o 'cetate inexpugnabilă', susţine liderul peninsulei anexate de Rusia

Niciun preşedinte ucrainean nu a acordat vreodată atât de multă atenţie Crimeii, aşa cum o face şeful statului rus Vladimir Putin, a declarat luni Serghei Aksionov, liderul peninsulei ucrainene anexate.

Niciun preşedinte ucrainean nu a acordat vreodată atât de multă atenţie Crimeii, aşa cum o face şeful statului rus Vladimir Putin, a declarat luni Serghei Aksionov, liderul peninsulei ucrainene anexate în 2014 de Rusia în urma unui referendum nerecunoscut de către Kiev şi Occident, într-un interviu acordat National Public Radio (NPR) din SUA, relatează agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti.

În acest interviu, Aksionov a ţinut să sublinieze că peninsula Crimeea 's-a întors pentru totdeauna în componenţa Rusiei'.

'Crimeea nu se va mai întoarce niciodată la Ucraina şi este lipsit de sens să fie formulate condiţii cu privire la aceasta', a spus responsabilul rus, potrivit căruia peninsula a devenit o 'cetate inexpugnabilă' şi nu este în pericol din punct de vedere militar.

În acest context, publicaţia Vzgliad aminteşte că, la 13 ianuarie, a devenit operaţional al doilea batalion (divizion) de sisteme de rachete sol-aer S-400 'Triumf', instalat lângă Sevastopol. Cât priveşte sancţiunile occidentale, acestea nu au afectat aproape deloc peninsula, susţine Serghei Axionov, estimând la circa 18 miliarde de dolari volumul investiţiilor în infrastructura Crimeii până în 2020.

[citeste si]

În opinia sa, principala schimbare în viaţa peninsulei a fost construirea podului de 19 km peste strâmtoarea Kerci destinat să lege Crimeea de Rusia şi care, potrivit lui - în curând va fi finalizat, urmând ca circulaţia auto să înceapă spre sfârşitul acestui an, iar cea feroviară, anul viitor. De altfel, în 2018, Rusia are în plan să dea în exploatare două centrale electrice în Crimeea, dependentă în mod covârşitor de alimentarea cu electricitate şi apă din Ucraina continentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel