EXCLUSIV  Crimă Iași Anda și Bogdan Maleon. Untaru atrage atenția privind un detaliu-cheie

Directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Iaşi, profesorul Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă, luni seara.

Potrivit unor surse judiciare, femeia prezenta semne de violență pe corp, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere.

DC News l-a contactat pe Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, pentru a discuta despre acest caz. El a spus: "dacă datele de la fața locului arată că în câmpul infracțional nu ar fi putut pătrunde altcineva, dacă au fost găsiți încuiați pe interior, este clar că tragedia a fost provocată de unul dintre soți urmată de suicid". Specialistul a precizat că trebuie făcute și profilele celor doi pentru a putea completa scena finală.

În presa locală, a apărut informația că Anda Maleon a primit un apel telefonic care ar fi declanșat nenorocirea. Jurnaliștii care au publicat informația nu au dat și alte detalii. Din acest motiv, Mihai Untaru a spus că informația trebuie privită circumspect. Persoana care a dat informația ar fi trebuit să fie martoră la un asemenea tip de discuție pentru a ști că apelul telefonic a dus la crimă.

"Tot ce înseamnă cercetare la fața locului nu face altceva decât sa creioneze, bucată cu bucată, toate posibilitățile, cu plus și cu minus, și care, în final, trecute printr-un filtru de raționament, să ofere o concluzie. Suntem la stadiul în care sunt foarte puține date. Dacă se va analiza cu atenție și se va ajunge la concluzia că Bogdan Maleon este criminal, atunci va trebui facută o foarte fină evaluare a tipologiei individului cel puțin pentru ultimii ani. Gestul făcut într-o asemenea perioadă este șocant și mai ales că vorbim despre oameni realizați material și profesional", a spus Mihai Untaru pentru DC News care a subliniat faptul că trebuie să mai așteptăm informații oficiale de la anchetatori. 

[citeste si]

Totuși, dacă ușa casei soților Maleon era încuiată și dacă nu s-au găsit urme de forțare la nivelul geamului, concluzia ar putea fi că profesorul și-a ucis soția, apoi s-a spânzurat. Informațiile apărute în presă, până în prezent, spre acest lucru conduc. 

Este important de știut și câți ani de căsătorie aveau cei doi soți.

Erau așteptați la o masă în familie de Crăciun

Directorul Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, Anda, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă, luni seara. Potrivit unor surse judiciare, femeia prezintă semne de violenţă pe corp, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere. Cei doi au fost găsiţi în locuinţa lor de pe strada Alistair, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun.

"Trebuiau să plece într-o vizită şi nu au mai ajuns şi a venit să vadă ce fac. L-a găsit pe el spânzurat. Atât ştim. În rest nu ştim absolut nimic. Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu... E o surpriză mare pentru noi. Nu se poate descrie în cuvinte", a declarat una dintre persoanele care i-a găsit pe cei doi. Echipajul SMURD sosit la faţa locului în urma sesizării făcute prin serviciul 112 nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soţi.

"A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenţie la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore, astfel încât resuscitarea nu a fost indicată. S-a declarat decesul şi s-a anunţat Poliţia şi Parchetul. Circumstanţele vor fi stabilite de către medicina legală şi poliţie", a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.

Bogdan Maleon era profesor universitar la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director al Bibliotecii Central Universitare. Anterior, Bogdan Maleon a fost director al Muzeului Universităţii Cuza, deschis în 2010. Cuplul Bogdan şi Anda Maleon nu avea copii. Cei doi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza', în promoţii diferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel