EXCLUSIV  Cocktail droguri - Crimă Făget. Lazăr, despre fenomenul care UCIDE: Mai grav decât sevrajul

Incatusat
Incatusat

Criminalul din Făget - Timiş ar fi consumat mai multe tipuri de droguri, un cocktail de substanţe interzise, potrivit unor surse, lucru care l-ar fi împins să devină extrem de violent şi să aibă reacţii necontrolate.

Lazăr Gigel, directorul CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), a explicat, pentru DC News, cât de periculos este acest fenomen - cocktailul de droguri - şi ce efecte are acesta asupra organismului şi a acţiunilor celor care-l consumă. 

"Policonsum se numeşte. În contextul în care unii, de exemplu, consumă iarbă ca să se încălzească, după care merg prin cluburi şi consumă ecstasy ca să-şi dea drumul la anumite stări şi spre dimineaţă mai consumă şi alte droguri combinate cu alcool şi tutun. La o multitudine de droguri consumate toate funcţiile organismului o iau razna sub toate aspectele. Şi în momentul ăla mulţi pot claca, ajungându-se la deces, alţii pot avea anumite stări psihoactive induse şi atunci au halucinaţii şi tot felul de alte stări, văzând ceea ce în mod normal nu ar vedea. De aici derivă comportamente necontrolate, mai grave decât sevrajul. 

Dacă sunt consumatori ocazionali, se ajunge la un moment dat ca drogul pe care şi-l administrează să nu-şi mai facă efectul. În plus, ei îşi induc din start ideea că pot consuma 2-3 tipuri de droguri sperând să aibă nişte senzaţii şi trăiri mult mai intense. 

E dovedit ştiinţific: orice stare - că e vorba de fericire, de tristeţe etc... - prin consumul de droguri se amplifică. De acolo şi starea pe care o au consumatorii de marijuana: unii râd necontrolat, alţii plâng sau sunt apatici. E, de fapt, amplificarea stării în care se află ei la acel moment", a explicat Lazăr Gigel în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel