Crimă Caracal. Simona Gheorghe - Nicolae Alexe (IPJ Olt), replici la România TV: Nici nu știu unde-i cartierul Bold

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Nicolae Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt, implicat în cazul de la Caracal, a vorbit despre activitatea sa pentru salvarea Alexandrei. Deși a fost la percheziții, afirmă că nu a fost informat că Alexandra a spus unde se află. 

Simona Gheorghe, jurnalist România TV: "Înțeleg că v-ați deplasat acolo, la fața locului și atunci întrebarea cheie pentru toată țara este următoarea: unde a intervenit acea sincopă? De ce nu ați găsit în timp util adresa, după ora 18, când ați ajuns acolo, ce s-a întâmplat?"

Nicolae Alexe: "Fiindcă prin mijloacele investigativ-operative pe care le-am desfășurat, criminalistice, de cercetare, tehnice, tot ceea ce s-a putut utiliza într-un timp cât mai scurt, nu am reușit să identificăm locația exactă. Am efectuat acele percheziții în jurul orei 8, trei percheziții unde aveam bănuiala că ar putea fi". 

Simona Gheorghe: "De unde aveați adresele celor trei percheziții?"

Nicolae Alexe: "V-am spus, investigativ. Investigativ în contextul în care ai un eveniment și cercetezi, și cercetezi, ajungi pe o pistă, ajungând la capătul ei. Pistele pe care am mers la momentul acela au indentificat aceste trei locații ca fiind prezumtive să fie în această zonă". 

Simona Gheorghe: "Cât de departe erau aceste trei locații de locul în care avea domiciliu infractorul?"

Nicolae Alexe: "Trei km, patru, nu știu cât să vă spun". 

Nu am ascultat apelurile telefonice

Simona Gheorghe: "Atunci întrebarea e alta dl. comisar. Trei km, patru este foarte mult pentru orașul Caracal, este un oraș mic. Fata v-a spus foarte clar în apelurile telefonice de la 112. Dumneavoastră ați ascultat apelurile telefonice sau știați convorbirea pe care colegii dvs. o avuseseră cu fata?'

Nicolae Alexe: "Eu nu am ascultat apelurile telefonice. Apelurile telefonice le cunoșteau colegii mei cu care am discutat. Eu nu am avut unde să ascult apelurile telefonice"

Simona Gheorghe: "Și nu v-au transmis informațiile? Pentru că fata spunea foarte clar, cartierul Bolt. Dacă întrebați orice om din Caracal, știe unde e cartierul Bolt. Deci v-a dat două indicii foarte bune fata. Cartierul Bolt și dig. În Caracal există un singur dig, acolo în spatele parcului, la lac, care este foarte aproape de cartierul Bolt. E adevărat că v-a indus în eroare cu acea carte de vizită, dar este la mintea cocoșului, iertați-mă că vă spun. O carte de vizită nu era neapărat a criminalului, putea fi a oricui. Dar cartierul Bolt și dig, nu ați știut de aceste două indicii, dumneavoastră?"

Nicolae Alexe: "Stimată doamnă, în contextul în care se fac astfel de investigații, fiecare polițist, fiecare om disponibil desfășoară o anumită activitate. Toate activitățile și toate rezultatele pe care le are fiecare, le centralizează și le coordonează procurorul de caz. Conform procedurii penale, procurorul este cel care coordonează activitatea organelor de cercetare penală. În acel moment nu mai eram adjunct, erau un simplu organ de cercetare penală care desfășura activități astfel încât să reușim să indentificăm cât mai rapid locația". 

Nu au fost de acord

Simona Gheorghe: "Dvs. în acel moment, la Caracal, v-ați supus procurorului de caz, domnul Popescu, lui îi raportați tot?"

Nicolae Alexe: "Sigur că da. Într-o astfel de situație, v-am spus, codul de procedură penală are reglementări stricte. Noua procedură din 2014 prevede clar la art. 303 că procurorul de caz dă dispoziție în acest sens. Fapt pentru care v-am spus și vă repet, fiecare dintre noi a desfășurat activități investigativ-operative"

Simona Gheorghe: "Dar ați văzut că Parchetul General a dat astăzi comunicat oficial și a spus că de comun acord dvs. de la comanda poliției cu procurorul, ați luat decizia să nu intrați la adresa respectivă decât la ora 6 dimineața"

Nicolae Alexe: "Stimată doamnă, eu am expus și mai expun o dată, în situația în care am avut bănuială că prezumtivul Dincă Gheorghe este posibilul autor, eu personal am solicitat domnilor procurori să intrăm fără mandat, punând în aplicare acea posibilitate de intervenție în cazul unei infracțiuni flagrante. Nu au fost de acord cu această decizie, cu această descindere în forță fiindcă nu eram convinși de faptul că persoana respectivă este prezumtivul autor și că acolo de desfășoară o acțiune flagrantă. Având în vedere aceste aspecte, tot eu am venit cu o variantă de rezervă, mai puțin ortodoxă și mi-o asum, prin care, m-am oferit să dau telefon la serviciul 112 și să sesizez o faptă de violență domestică la locația respectivă. Eu am intervenit în cercetarea asta în jur de orele 18". 

Nu știu să vă spun unde e situat cartierul Bold

Simona Gheorghe: "Păi da, domnule Alexe, dar colegii dvs. fuseseră deja, până atunci la cadastrist. Și domnul Popescu, cadastristul din Caracal susține că le-a frunizat adresa exactă unde a făcut cadastrul. De ce nu au descins acolo din prima când domnul Popescu le-a dat str. Craiovei nr. 169?"

Nicolae Alexe: "Eu nu cunosc această informație pe care dvs. o spuneți"

Simona Gheorghe: "Ce ați făcut dvs. concret? Ce a făcut comisarul Alexe concert în Caracal? Ați ajuns la ora 18 și ce ați cercetat? Înseamnă că nu ați făcut nimic acolo. Fata a indicat la 112"

Nicolae Alexe: "Concret am participat la percheziții, am făcut percheziții, în mod personal am mers la percheziții. În mod concret am obținut date și informații pe care ulterior le-am valorificat. Concret am luat legătura cu oameni din Caracal de bună credință care mi-au furnizat date. Dvs. mă întrebați de detalii din dosar pe care eu nu le cunosc. În discuțiile pe care le-am avut nu am auzit de cartierul Bolt. Nu știu să vă spun de cartierul Bolt. Nici nu știu să vă spun unde e situat în Caracal, cartierul Bolt."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel